Hans-Eric Palmqvist i Landskrona - Socialdemokratisk smuts som skrek "Jävla blatte" till busschaufförSverigedemokratiska partiet är inte dom största rasisterna, det är all den andra smutsen som spelar fina - Kom ihåg att alla tjänstemän är tjänstemän dygnet runt


Landskrona, publicerad i regeringsmutad media 1 augusti 2013 
 
S-politikern Hans-Eric Palmqvist åtalas för förgripelse mot tjänsteman sedan han skrikit "jävla blatte" åt en busschaufför. Oklart om hans parti kommer att agera. 62-åriga Hans-Eric Palmqvist, som står åtalad för förgripelse mot tjänsteman, har en rad år som fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna bakom sig. Han har även suttit som ordförande i flera nämnder och kommunala bolag. Numera är han suppleant i styrelserna för Landskrona kraft respektive Landskrona Energi.

Upprinnelsen till åtalet är en händelse som utspelade sig på buss nummer fyra vid Landskrona station på lördagskvällen den 1 juni. Chauffören befann sig utanför bussen när Hans-Eric Palmqvist och hans fru steg på. Efter en stund ska Hans-Eric Palmqvist ha bankat på rutan för att uppmärksamma chauffören på att det var dags att köra. Chauffören klev då in och sade åt honom att det återstod någon minut innan avfärd. Chauffören bad sedan paret om att uppvisa färdbiljett, vilket också gjordes.


I samband med detta ska Hans-Eric Palmqvist tittat på busschauffören och skrikit "blatte" från sin plats. Enligt busschauffören ska den åtalade politikern några sekunder senare ha upprepat sig och skrikit "jävla blatte". Därefter ringde busschauffören, som uppgett att han tog illa vid sig, till polisen varpå paret lämnade bussen.

Flera vittnen har lämnat samstämmiga uppgifter om stora delar av händelseförloppet. Hans-Eric Palmqvist vill inte uttala sig i tidningen, men har i förhör erkänt brottet. Dock under förutsättning att busschauffören å sin sida erkänner att han också gjort sig skyldig till en kränkning. Hans-Eric Palmqvist menar nämligen att det var fler passagerare som gick på bussen innan chauffören var på plats. Han upplevde det därför som utpekande och mycket provocerande när ingen annan fick visa färdbevis. I förhöret säger han samtidigt att han inser att det var ett illa valt ordalag.

Brottet rubriceras som förgripelse mot tjänsteman, då åklagaren anser att Hans-Eric Palmqvist hämnats på busschauffören i dennes myndighetsutövning. Vid fällande dom riskerar Hans-Eric Palmqvist böter eller fängelse i högst sex månader. Hans-Eric Palmqvist vill inte säga något alls om händelsen eller åtalet.

– Jag har inga kommentarer utan vill avvakta den rättsliga processen, säger han.

Anders Karlsson är ordförande i Landskrona arbetarekommun. Han kände inte till händelsen men blir upprörd när han får veta:

– Så ska ingen säga. Oberoende av vilket parti man tillhör får man som offentlig person inte säga så, ja ingen får säga så. Hans-Eric får ta konsekvenserna av det själv.

Så Socialdemokraterna kommer inte att agera på något sätt?

– Det jag säger till dig säger jag till alla i partiet. Så här får ingen säga till någon människa. Det här har han erkänt och bett om ursäkt för. Min kommentar är det, jag kan inte säga mer.

Så du kan inte säga om han är lämplig att vara kvar som representant för
 Socialdemokraterna?

– Alltså, han får ta konsekvenserna utifrån sitt handlande, med det han sagt. Det är definitivt olämpligt.

Det är en ja eller nej-fråga – kommer ditt parti att agera?

– Det är för tidigt att säga. Det är högst olämpligt, det är det jag säger. Sedan vet jag inte mer än det du referar till.

Vad tycker du om Hans-Eric Palmqvists omdöme när han gör något sådant här?

– Det är det jag säger, det är högst olämpligt.

Inte heller Hans-Eric Palmqvist vill säga något om sin politiska framtid:
– Det finns ingen koppling alls, säger han om uppdragen och åtalet och tillägger att "detta är mitt privatliv".

1 kommentarer :: Hans-Eric Palmqvist i Landskrona - Socialdemokratisk smuts som skrek "Jävla blatte" till busschaufför

 1. Förnamn: Hans-Eric
  Tilltalsnamn: Hans-Eric
  Efternamn: Palmqvist
  Gatuadress: Drottninggården 25
  Postnummer: 261 46
  Postort: Landskrona
  Kommun: Landskrona
  Församling: Landskrona, del
  Födelsedatum: 1950-11-22

  Förnamn: Vanja Annica
  Tilltalsnamn: Annica
  Efternamn: Palmqvist
  Gatuadress: Drottninggården 25
  Postnummer: 261 46
  Postort: Landskrona
  Kommun: Landskrona
  Församling: Landskrona, del
  Födelsedatum: 1951-10-19

Skicka en kommentar